Cinsel Hayatınızı Olumsuz Etkileyen Günlük Alışkanlıklar

Cinsel Hayatınızı Olumsuz Etkileyen Günlük Alışkanlıklar. Bilim insanlarına göre günlük alışkanlıklarınız seks hayatınızı birebir etkiliyor. Mesela fazla stres ve az uyku gibi cinsel dürtünün azalmasına katkıda bulunan pek çok neden var.

Telefona çok bakmak

Instagram ve TikTok’ta saatler geçirmek, zevk alma yeteneğinize zarar verebilir. Akılsızca sosyal medyada takılmak vücudunuzla bağlantılı hissetmenizi zorlaştırır ve beyninizi uyuşturur.

Sürekli oturmak

Hareketsiz olmak fiziksel sağlığımızı etkiler ve aynı zamanda cinsel dürtü ve arzumuzu da etkiler. Özellikle halsiz veya yorgun hissetmemize neden olur, libidomuzu düşürür. 

Bütün gece çalışmak veya iş hakkında düşünmek

Bütün gece kendinizi e-postaları kontrol ederken buluyor ya da partnerinizle birlikteyken iş hakkında konuşmaktan kendinizi alamıyorsanız, cinsel hayatınızın bu durumdan etkilenmesi çok normal. Zihniniz zevke açık değilse veya işe odaklanmışsa, bedeninizle bağ kurmanız neredeyse imkansız bir hale gelir.

Yeterince su içmemek

Vücudunuzda yeterince su bulunması uyarılma, orgazm ve zevkin ayrılmaz bir parçası, çünkü uyarılma dediğimiz şey aslında kan akışı ve dolaşımdan ibaret. Bu yüzden de vücuttaki aktif kullanılabilir su miktarından doğrudan etkileniyor.

Çok fazla alkol tüketmek

Düzenli olarak, özellikle büyük miktarlarda alkol tüketmek, vajinal kuruluk veya sertleşememe gibi cinsel performansların bozulmasına neden olabilir. Ayrıca alkol vücutta dehidrasyona neden olduğu için yukarıda bahsettiğimiz madde ile de doğrudan ilgilidir.

Bazı ilaçlar

Depresyon, anksiyete, yüksek tansiyon ve kanser gibi durumları tedavi etmek için kullanılanlar da dahil olmak üzere bazı ilaçlar kişinin libidosunu düşürebilir.

Bir yanıt yazın