İlk Cinsel Deneyimden Önce Bilinmesi Gerekenler

İlk Cinsel Deneyimden Önce Bilinmesi Gerekenler. İlk kez cinsel ilişki yaşayacak birinin heyecanlanması, stresli veya gergin hissetmesi ya da zihninde pek çok soru işareti belirmesi son derece doğal. Çünkü cinsellik, doğası gereği pek çok bilinmez ve merak uyandırıcı unsurla dolu!

İlk sekse nasıl hazırlanılır?

  • Kendinizi kontrol edin. Duygusal olarak nasıl hissettiğini analiz edin. İlk deneyiminiz hakkında gergin hissetmenizde sorun yok, ancak ciddi tereddütleriniz varsa bunun nedeni üzerinde düşünmek isteyebilirsiniz.
  • Rahatlamanıza ve anın tadını çıkarmanıza yardımcı olabilecek bütün şeyler hakkında partnerinizle iletişim kurun. Sevinç, zevk ve bağ kurmak, cinsel ilişki sırasında yaşayabileceğiniz bazı duygulardır.
  • İster vajinal ister anal seks yapacak olun prezervatif kullanmalısınız.

İlk seks için çok gerginim, nasıl daha rahat hissederim?

  • Başkasının vücudunu tanımadan önce, siz neleri sevdiğinizi öğrenin. Bu, kendinize olan güveninizi artıracaktır. 
  • Seksin birden fazla yolu var. Bunlardan bazıları şunlardır: penetratif (vajinal ya da anal), oral, parmak ve meme ucu. Tabii ki, aynı anda birkaç farklı türden hoşlanabilirsiniz.
  • Kıyafetlerinizi çıkarmadan önce partnerinizle duygularınızı paylaşın. İletişim, seksi çok daha eğlenceli hale getirir.
  • Ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın, muhtemelen ilk seks sırasında gergin hissedeceksiniz. Aslında bu da eğlencenin bir parçası. Duygularınızı kabul edin!

İlk kez seks yapmak nasıl bir duygu?

Açıkçası buna net bir cevap veremeyiz, çünkü herkes için farklı! Hedefleri ve beklentileri bir kenara bırakarak, olan bitenin tadını çıkarın. Beklentileri en aza indirmek, deneyiminize yardımcı olabilir. Bazı ilkler bütün gece sürer, bazıları ise saniyeler içinde biter. Bazıları unutulmaz, bazıları unutulabilir.

İlk sekste acı olur mu?

Seks can yakmamalı, zevk vermeli. Bununla birlikte, bazen, ilk kez vajinal ya da anal ilişkiye girmek biraz rahatsız edici olabilir. Canın yanıyorsa, durup başka bir şey yapmak sorun değil. İlk deneyim neşe ve zevkle ilgili olmalı.

Penisin vajinaya sığmaması mümkün mü?

Diğer vücut parçalarımızda olduğu gibi penis ve vajinalar da farklı boyutlarda olabilir. Bu nedenle vajinal seks sırasında uyumsuzlukla veya başka engellerle karşılaşmak her zaman mümkündür. Vajina, esneme kapasitesine sahiptir. Bununla birlikte, kişi hazır olmadığında vajina da kendini kasacaktır. Bu durumda da seks zor hatta biraz acılı olabilir.

İlk kez seviştikten sonra kanama olur mu?

Bilinenin aksine, ilk kez sevişmenin ardından bile vajinadan kan gelmeyebilir. Çoğu zaman, ilk kez seksten sonra kan gelmesi kızlık zarı olarak bilinen hymen ile ilişkilidir. Bu zarın yırtılması veya zarar görmesi kanamaya neden olabilir. Ancak hymen, bekaretin göstergesi değildir! Çünkü bu küçük doku, herkeste farklıdır. Bazı insanlarda hiç olmayabileceği gibi, bazılarında geride ya da esnek olabilir.

Seks yaptıktan sonra tuvalete gitmeli miyim?

Kadınların seksten sonra idrarını yapması iyi olabilir. Çünkü, penetrasyon ve hatta dış genital temas üretraya bakteri sokarak idrar yolu enfeksiyonuna yol açabilir. Seksten sonra tuvalete gitmek, bu bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Regl dönemindeyken seks yapabilir miyim?

Kendini rahat hissediyorsan evet! Seks ile ilgili çoğu şey kişisel tercihe bağlıdır. Regl döneminizde seks yapacaksanız, eşinize önceden haber vermek isteyebilirsiniz, böylece ne bekleyeceklerini bilirler. Ayrıca sevişeceğiniz yere lekelenmesinden korkmadığınız bir havlu serseniz iyi olur.

İlk seferimde orgazm olacak mıyım?

Tamamen size ve partnerinize bağlı. Eğer ikizin de ilk cinsel deneyimiyse orgazma ulaşmanız zor olabilir. Ancak şunu unutmayın: seksin güzel olması için orgazma ulaşmanıza gerek yok! Nasıl orgazm olunacağını öğrenmek, zaman ve deneyimle gelen bir şeydir. Orgazm yerine zevk için seks yapmak, tüm olasılıklar dünyasını açar ve beklentileri olduğu kadar baskıyı da azaltır. Ama eşli seks sırasında orgazm olmuyorsanız ve yine de istiyorsanız, karşılıklı mastürbasyon yapmayı deneyin.

Orgazm olup olmadığımı nasıl bileceğim?

Filmlerde orgazm olmak, inanılmaz büyük bir şey gibi görünüyor. Gerçek hayatta… pek de öyle değil. Orgazm olup olmadığını şuradan anlayabilirsiniz: İlk olarak, pelvisinizdeki istemsiz kas kasılmalarına dikkat edin. Ayrıca kendinizi bir anda mutlu ve huzurlu hissediyorsanız, muhtemelen “doruğa ulaştınız”.

Partnerime bunun ilk deneyimim olduğunu söylemeli miyim?

Cinsel deneyiminiz hakkında neyi, ne zaman açıklayacağınıza karar vermek çok kişisel bir karardır. Bununla birlikte, ilk cinsel partneriniz veya ondan sonraki her partneriniz bu tür bilgileri paylaşacak kadar güvenilir biri olmalı. İlk seferiniz konusunda dürüst olmak, eşinizin birlikte yaşamak üzere olduğunuz deneyimi daha iyi anlamasına yardımcı olabilir.

Seks sırasında durmak istersem?

Direkt dur. Bu kadar. Bir kez dur dediğinizde, iyi bir eş -sizi ve zevkinizi önemseyen biri- sizi dinleyecek ve anlayacaktır. Ama ‘dur’ dediğinde durmayan bir partner, asla ama asla seks yapmak isteyeceğiniz biri değildir. Aynı şekilde karşı taraf durmak istiyorsa, bunu yanlış anlamayın ve hemen durun.

Bir yanıt yazın