Yaşlılık Döneminde Sex Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yaşlılık Döneminde Sex Hakkında Bilmeniz Gerekenler. Yaşlılık döneminde de cinsellik, hem fiziksel hem de duygusal sağlık açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu yazımızda, yaşlılık döneminde cinselliğin nasıl değiştiğini, bu dönemde karşılaşılabilecek zorlukları ve sağlıklı bir cinsel yaşam sürdürebilmek için neler yapabileceğinizi ele alacağız.

Sıklık azarlır, Kalite artar

Birçok insan için 70 yaşından sonra seksin en şaşırtıcı yanı, her zamankinden daha iyi olma potansiyeline sahip olmasıdır. 70’li yaşlarındaki insanların çoğu, seks sıklığının yaşla birlikte azalmasına rağmen kalitesinin arttığını bildiriyor.

Erektil disfonksiyon nedeniyle cinsel yaşam sonlanmaz

Belli bir yaştan sonra erkeklerin erektil disfonksiyon yaşaması normaldir. Ancak bu durumdan muzdarip kişilerle yapılan araştırmada bir erkek, karısı penetratif seks yaparken orgazm olmuyorken, şimdi en az iki veya üç orgazm yaşadığını belirtiyor. Seks sadece penis ve vajinanın birleşmesiyle yapılmaz. Ağız ve eller kullanılarak da partnerler seks yapabilir.

Cinsel yaratıcılık deneyimle birlikte gelişir

Vücudumuzun yıpranması zihnimizin yıprandığı anlamına gelmez. Maceracılık ve hayal gücü, deneyimle birlikte gelişir. Hayatınızın ileriki yıllarında, cinsellik de dahil olmak üzere bazı tabuların ve kuralların artık o kadar da önemli olmadığını fark edersiniz. Hiç kimse size onaylamayan bir bakış atmayacak ve hiç kimse sizi yapmak istediğiniz bir şeyi yapmaktan alıkoymayacak.

Seks özellikle kadınlar için acı verici olabilir

Kadınlar orta yaşa ulaştıklarında menopoza girerler. Bunun nedeni vücudun östrojen üretmeyi bırakmasıdır. Azalan östrojen üretiminin bazı sonuçları arasında vajinal kuruluk, yağlamanın azalması ve vajinal dokularda elastikiyet kaybı yer alır. Bu genellikle cinsel ilişki sırasında rahatsızlığa ve hatta ağrıya neden olur. Bazı durumlarda göğüs ucu ve klitoral hassasiyette azalma olabilir. İyi haber şu ki, kayganlaştırıcı kullanmak bu durumda yardımcı olabilir.

Yaşlılıkta cinsel yaşam bazen daha çok duygusal bağ ile ilgilidir

Duygusal bağlantı ve yakınlık bir önceliktir. Seksi birlikte karşılıklı keyif alınan deneyimlerden kazanılabilecek bağlantı olarak görmek çok önemlidir.

Cinsel arzu her zaman kendiliğinden gelmez

Seksten zevk almak için hormonlarınızın harekete geçmesini beklememeniz gerekiyor. Kendinizi o ruh halinde bulamazsanız, hayal kurarak, konuşarak, dokunarak ve diğer uyarılma biçimleriyle kendinizi havaya sokabilirsiniz.

Bir yanıt yazın